De herfst is begonnen!

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 18:35

Het warme weer heeft weer wat plaats gemaakt voor het wat slechtere weer. Heerlijk hoor die warmte maar nu mag het van mij ook wel weer lekker richting de herfst gaan. De bladeren die van de bomen vallen, het onstuimige weer en de donkere dagen, IK HOU ERVAN! Niets vind ik zo gezellig om op zulke dagen de kaarsen en openhaard aan de steken en lekker onder een dekentje op de bank te zitten. Dit is dus ook weer de tijd om mijn huisje extra gezellig te maken aangezien ik nu vaker binnen zit. Ik hou ervan om veel kaarsjes aan te doen, dus bij mij vind je veel kandelaren en waxinelichthouders in verschillende materialen zoals hout, gietijzer,glas of de leuke hanglepels aan mijn Nepalese kruiken of Louvre luikjes.

Ook vind ik het heerlijk om een lekkere geurkaars aan te steken zodat mij huisje niet alleen gezellig en warm aanvoelt maar nog eens lekker gaat ruiken. Mijn man zegt wel eens, het lijkt hier wel een kerk zoveel kaarsen dat er staan, maar ik vind het heerlijk!

 

Niet alleen is dit weer heerlijk voor het aansteken van de kaarsjes, maar is dit de perfecte periode om mijn huisje verder gezellig aan te kleden met verschillende accessoires. Een mooi kleed, fijne kussentjes voor op de bank en hier een daar nog een mooie eye catcher zoals een nepalese kruik met een dadeltak of een mooi ornament maakt het helemaal af!

 

Voor de openhaard is bij ons ook een heel gewillig plekje, lekker op een dekentje of een poef  met een lekker kopje thee. Maar helaas is meestal onze hond Pip ons voor en ligt ze heerlijk uitgebreid te genieten van de warmte, en denk maar niet dat ze dit heerlijke plaatsje verlaat. Pas als de openhaard langzaamaan uit gaat loopt mevrouw naar haar mandje toe om daar lekker verder te gaan slapen.

 

Ik ben dol op de donkere dagen en veel verklaren me dan ook voor gek, want wat is daar nou leuk aan!? Ik vind het heerlijk om lekker knus en gezellig thuis op de bank te zitten met al me kaarsjes en de openhaard aan, samen gecombineerd met mijn mooie accessoires! Zo kan ik s’avonds na een dag hard werken mijn voeten omhoog doen en vol trots genieten van ons mooie Loonse Huysje.

 

Liefs,

 

Lonneke


«   »